Holy Stone HS 720E SD card issue

Budgar

Member
Joined
Mar 7, 2021
Messages
8
Reaction score
1
Age
63
Location
Albuquerque NM
Hello, I recently picked up a HS720E and it doesn't seem to record to the SD card. I am going round and round with their customer service but the problem hasn't been resolved as of yet. Also my controller reads out height and distance in meter's while I have it set to feet. My phone and IPad reads out in feet. just not the controller. It flies well, just having problems recording to the SD card. I'm in Albuquerque so if anyone's close maybe we can get together to fly.
 
  • Like
Reactions: TJay

TJay

New member
Joined
Mar 11, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Age
61
Location
Philippines
Hello, I recently picked up a HS720E and it doesn't seem to record to the SD card. I am going round and round with their customer service but the problem hasn't been resolved as of yet. Also my controller reads out height and distance in meter's while I have it set to feet. My phone and IPad reads out in feet. just not the controller. It flies well, just having problems recording to the SD card. I'm in Albuquerque so if anyone's close maybe we can get together to fly.
I just purchased the same drone and was told to use only a class 10 SD card.

 

Budgar

Member
Joined
Mar 7, 2021
Messages
8
Reaction score
1
Age
63
Location
Albuquerque NM
I have tried about everything with this issue, it's a U3 class card, I've formatted in both FAT32 and exFat, no luck. So Holy Stone sends me a replacement drone, brand new out of the box and same thing. It won't record to the SD card. WTF? Do I step down to a lower class card? This doesn't make any sense, but I now have two drones that won't record to the sd card. And I'm using both an IPad and an IPhone, No joy!
 

PierreDelecto

Member
Joined
Jan 16, 2021
Messages
7
Reaction score
3
Age
19
Location
WA
It’s a setting within the Ophelia GO app. The engrish instructions are trash and app navigation is far from intuitive.
 
  • Like
Reactions: BlueAero91

Budgar

Member
Joined
Mar 7, 2021
Messages
8
Reaction score
1
Age
63
Location
Albuquerque NM
Is it possible for you to post up some pictures of what I'm looking for in the app? This seems to be a common problem, but info on how to correct it is pretty sparse.
 

PierreDelecto

Member
Joined
Jan 16, 2021
Messages
7
Reaction score
3
Age
19
Location
WA
Is it possible for you to post up some pictures of what I'm looking for in the app? This seems to be a common problem, but info on how to correct it is pretty sparse.
1616337620820.png
The gear icon opens the settings. Option to format the SD card as pictured. Make sure the card is inserted fully with pins pointed towards the ground. I had a failure to capture to card once by not confirming the card was in all the way. It has bounce back retention and not snap in/out. If you need more pictures of the drone with the card lemme know I’ll go dig it out
 
  • Like
Reactions: BlueAero91

Budgar

Member
Joined
Mar 7, 2021
Messages
8
Reaction score
1
Age
63
Location
Albuquerque NM
Thanks, I've tried it several times, formatted in both exFAT and FAT32, still no go. I'll figure it out..... or I won't. I still like to fly it. and it takes good 1080 pics.
 

PierreDelecto

Member
Joined
Jan 16, 2021
Messages
7
Reaction score
3
Age
19
Location
WA
Thanks, I've tried it several times, formatted in both exFAT and FAT32, still no go. I'll figure it out..... or I won't. I still like to fly it. and it takes good 1080 pics.
Sounds like the only variable you haven’t tried is a different SD card.
 

jdw3rd

Active member
Joined
Jan 9, 2021
Messages
31
Reaction score
8
Age
64
Location
New England USA
Put the SD into your PC/Laptop and copy some "stuff" onto it. Put it into your drone and use Ophelia GO app to FORMAT. Put it back into your PC/Laptop and if your "stuff" is gone the drone CAN see the SD card...
 

havoc_cat

New member
Joined
Apr 17, 2021
Messages
1
Reaction score
0
Age
56
Location
NH
I had the same problem using a class 10 128GB SD card I bought at the same time as the drone. It did not format it when I tried. I was however able to successfully store photos and videos on 32GB and 4GB cards so maybe it doesn't really support 128GB? I didn't have a problem using the card on my computer and even created the WiFi-FPV\(PHOTO,VIDEO) file structure.
 

Latest threads

Members online

No members online now.

Forum statistics

Threads
471
Messages
1,295
Members
435
Latest member
havoc_cat